Bert (1971) heeft 27 jaar werkervaring in de profitsector, als werknemer en ook als zelfstandige. Hij is zijn loopbaan aanvankelijk gestart als montagemedewerker in HR-ketels en monteur dak- en wandtechniek. Via de functie van monteur en allround verkoper in de bruin- en witgoedbranche werd hij in 2004 “ontdekt” door de uitzendbranche. In 1 jaar tijd ontwikkelde hij zich daar tot intercedent Techniek en later tot re-integratieadviseur en adviseur Begeleiding en Bemiddeling. Van 2009 tot begin 2017 was Bert werkzaam als loopbaanadviseur en coach binnen een academisch ziekenhuis. Sinds 2014 is hij daarnaast ook werkzaam als zelfstandig eerstelijnspsycholoog en arbeidspsycholoog.
Opleiding & nascholing
Bert Stronks volgde aanvankelijk Elektrotechniek en Elektronica op de LTS en MTS. Op verzoek volgde hij de opleiding tot intercedent waarna hij zich verder schoolde op het gebied van HRM via de Open Universiteit (focusopleiding Organisatie & Strategie, Verandermanagement). Vanuit een sterke innerlijke drive zich verder te ontwikkelen doorliep hij naast zijn werk in 10 jaar met succes de universitaire studie Arbeids- & Organisatiepsychologie. Gefascineerd door het raakvlak tussen mens, werk en gezondheid verdiepte hij zijn scholingspad in 2012 met een Master in Gezondheidszorgpsychologie. Aansluitend specialiseerde hij zich verder in de oplossingsgerichte kortdurende psychotherapie alsook de diagnostiek en behandeling van burn out en slaapstoornissen. Verder schoolde hij zich in Casemanagement (in kader van de Wet Poortwachter) en doorliep hij de basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie in 2014. Ook Bert is gecertificeerd Schildencoach (2015). Tenslotte volgde hij de Masterclass I & II ‘e-coaching voor psychologen’ om zich te bekwamen in online begeleiding. Vanuit zijn gedrevenheid om zich verder te bekwamen in het traumawerk volgde hij ondermeer de basis- en vervolgopleiding EMDR.
Specialisatie
Getuige zijn eigen levensweg heeft Bert er een passie voor mensen individueel te begeleiden in het (h)erkennen van hun potentieel en “er alles uithalen wat er in zit”. Hij doet dit op een geduldige wijze, met gevoel voor humor, inlevingsvermogen en daadkracht. Zijn aanpak kenmerkt zich door een praktische, betrokken benadering waarbij hij graag gebruik maakt van de inzichten uit zowel de Westerse Psychologie als de Oosterse Psychologie (het Boeddhisme). Zelfkennis, zelfvertrouwen en veerkracht zijn wat hem betreft belangrijke ingrediënten voor duurzame inzetbaarheid. Bert wordt als diagnosticus en coach vaak gevraagd, omdat hij als geen ander van binnenuit kan meevoelen en adviseren als het gaat over het zetten van haalbare stappen “buiten de comfortzone”.